29 Ekim 2009 Perşembe

Kız mı erkek mi? Cinsiyetini belirlemek için ne yapabilirsiniz?


Bebek yapmaya karar verdiğinizde istediğiniz cinsiyeti belirlemek için doğal yöntemlerle şansınızı arttırabilirsiniz. Kız mı istiyorsunuz yoksa erkek mi?


Erkek Olsun İstiyorum!



Seks yapmadan önce, eşinizin sperm sayısını arttırması gerekiyor. Bunun için bir süre bol pantolon giymeli ve her gün soğuk suyla testislerini silmeli. Bu yöntemle eşinizin sperm sayısının artmasına sebep olacağı içim bebeğinizin erkek olma olasılığını yükselebilir. Cinsel ilişki sırasında ise köpekleme pozisyonunu kullanmanız ve ilk sizin orgazm olmanız gerekiyor. Cinsel ilişki için en iyi zaman: Adetten hemen sonraki hafta.


Kız Olsun İstiyorum!


Kız olmasını istiyorsanız, yüz yüze ve daha yavaş ritimli bir cinsellik deneyin. Eğer vajinanız kaygansa ve akıntı geliyorsa sakın cinsel ilişkiye girmeyin. Çünkü kız istiyorsanız vajinanız daha kuru olmalı ve orgazm olmamaya çalışmalısınız. Seks yapmak için en iyi zaman: Adet olmadan önceki hafta. Yalnız, adet olmadan önceki 24 saat seks yapmamanız gerekiyor.

Erkek çocuk istiyorsanız:


- Daha çok et yiyin (özellikle kırmızı eti)


- Tuzlu yemişler ve cipsler yiyin.


- Babalar bol soda için


Kız çocuk istiyorsanız:


- Hem anne hem baba; bol balık ve sebze yiyin.


- Anneler bol tatlı yiyin.


Çocuğunuzun cinsiyetinde ilişkiye girme şeklinizin etkisi var mı?


Yine büyükannelerin dediğine göre; eşinizle sevişme şekliniz de çocuğun cinsiyetini belirlemede etkin bir role sahip. İşte tavsiye edilenler,


Oğlunuz olması için:


- Sevişme sonrası bir süre yataktan kalkmadan uzanın.


- Ayakta sevişin.


- Eğer erkek daha istekli ve aktif ise oğlunuz olma ihtimali daha yüksek.


- Eğer bebek yapma fikri babadan gelmişse yine erkek çocuk olma olasılığı fazla.


Kızınız olması için:


- Kadının üstte olması


- Kadının erkekten önce orgazm olması


- Kadının seksi başlatan taraf olması önemli.


Çocuğunuzun cinsiyetinde Astrolojinin etkisi var mı?


Bizler gibi günlük horoskoplarını okuyan ve astrolojiye meraklı toplumların elbette ki bu konuda da inanacakları bir şeyler vardır.


Erkek çocuk için:


- Çeyrek ay varken sevişin.


- Gece sevişin.


- Ayın tek günlerinde sevişin


Kız çocuk için:


- Dolunayda sevişin.


- Akşamüstleri sevişin.


- Ayın çift günlerinde ilişkiye girin.


Önceki çocuklarınız


Anlatılan bazı hikayeler ise en son olan çocuğunuza bir bakmanızı salık verirler. Eğer son çocuğunuzun ensedeki saçları düz bir hizada ise oğlunuz; eğer ense saçı üçgen biçiminde aşağıya uzanıyorsa kızınız olacak demektir.


Çinliler bu konuda ne diyor?


Çinliler bu iş için değişik bir yöntem bulmuşlar. Bunu uygulamak için bir ipe bir iğne geçirin ve birisi ipin ucunda sallanan bu iğneyi avucunuzun 10-15 cm üzerine sallandırsın. İğne eğer ileri geri hareket ederse kızınız; daireler çizerse oğlunuz olacaktır.


Bu konuda uzman görüşleri


Çocuğumuzun cinsiyetini seçebilir miyiz? Belki evet, belki hayır. Yukarıda anlattığımız öykülerden çok daha güvenilir olanları çeşitli araştırmalar sonucunda tespit edilmiş ancak tüm tıp dünyası bu konuda ve bu konunun ne kadar etik (ahlaksal) olduğu konusunda ortak bir görüşe sahip değil. Bu konuda daha önce anlattığımız halk görüşleri şuna dayanmaktadır: Erkek kromozomu taşıyan sperm, kız kromozomu taşıyan spermden daha hızlı hareket eder. Peki bu konuda tıptaki ilerlemeler ne diyor? Kimi araştırmalar bu görüşü desteklerken kimileri geçerli olmadığı görüşünde. Human reproduction dergisinin Eylül 1998 sayısında yayınlanan bir araştırmada; uzmanlar Flowsitometre denen bir yöntem ile bebeğin cinsiyetinin seçilebileceğini söylediler. Bu yöntemde DNA floresanlı bir boya ile boyanıyor ve miktarı ölçülüyor. Daha önce Y-kromozomu taşıyan(erkek) spermin % 2.8 daha az genetik materyale sahip olduğu belirlenmiş. Böylece DNA'nın ölçümü ile istenen sekse ait genetik materyal elde ediliyor.

Ancak bu yöntemler tam oturmuş değil. Bunun dışında tıpta belirlenen başka yöntemlerde var. Ama hiç bir yöntem size garanti vermiyor. Hatta bazıları birbirleri ile çelişiyor. Şimdi size üç doktorun bu konuda geliştirdikleri teorilerinden bahsedeceğiz. Ancak bunlar için kadının yumurtlama zamanının doğru tespit edilmesi şart. Bunun için iki yöntem var ve özellikle bu ikisi birlikte kullanıldığında çok daha doğru bir sonuca ulaşmak mümkün. Birincisi adet döneminizde vücut ısınızı her gün düzenli ölçerek bir tablo çıkarmanız. Tam yumurtlama zamanında vücut ısınız yükselme gösterir. Bunu tam olarak değerlendirebilmeniz için birkaç dönem bu çizelgeyi hazırlamanız ve alışmanız lazım. Bir ikincisi ise yumurtlama zamanında rahim ağzı servikal mukusun değişip, daha akışkan, berrak ve fazla miktarda olması. Bunları değerlendirip yumurtlama zamanını tespit edebilirseniz hamile kalmaya hazırsınız demektir.


Shettlesmetod (Dr. Landrom Shettles ve Dr. David Rorvik)


Y kromozomu taşıyan erkek sperm diğerinden daha hızlı hareket eder, ancak X kromozomu taşıyan (kız ) sperm de diğerinden daha uzun yaşar. Bundan yola çıkarak yumurtlama zamanına ne kadar yakın ilişkiye girerseniz erkek spermi daha hızlı hareket ettiği için yumurtanızı dölleyecek ve oğlunuz olabilecektir. Eğer yumurtlama zamanından 2-4 gün önce ilişkiye girerseniz erkek spermler yumurtlama zamanına dek yaşayamayacağından ve ancak kız kromozomu taşıyanlar dayanabileceğinden kızınız olma şansı yükselir.


Whelan metodu (Dr. Elisabeth Whelan)


Bu metod biraz önce anlattığımızın tam tersini söyler. Bu metoda göre erkek spermin oluşumundaki bazı biyokimyasal değişiklikler adet döneminin erken safhasında daha etkili olur. Yani bir oğlunuz olsun istiyorsanız yumurtlama zamanından 4-6 gün önce ilişkiye girin.


Ericsson metodu (Dr. Ronald Ericsson)


Dr. Ronald Ericsson birçok kadın doğum merkezinde kullanılan bu yöntemin patent sahibi. Bu yöntem daha bilimsel şartlarda gerçekleştiriliyor. Babadan alınan spermler özel bir yöntemle filtre ediliyor yada sentrifuje ediliyor. Bu işlemden sonra hafif olan Y kromozomu (erkek) tüpün üstünde kalırken; ağır X kromozomu dibe çöküyor. Hangi cinsiyeti istiyorsanız daha sonra o alınıyor ve yapay döllenme ile rahminize bırakılıyor.


Anlattığımız tüm bu yöntemleri kullanmasanız bile yapılan araştırmalar göstermiş ki her yıl hamile kalan çiftlerin erkek çocuk yapma olasılıkları yüzde 51.2 iken, kız çocuk olasılığı yüzde 48.8'dir. Yani ufak bir farkla oğlunuz olma olasılığı daha yüksek


Yazı işlerinin notu: Yukarda sözü geçen teorilerin bir garantisi olmadığını ve bu konuda bulunabilmiş kaynaklardan bir derleme olduğunu belirtmek isteriz... Erkek olsun ya da kız olsun önemli olan sağlıklı ve mutlu bir bebek olsun... Öyle değil mi?

Kaynak

Benim düşüncem:Herşeyden önce Allah sağlıklı  evlatlar nasip etsin isteyen herkese.Zaten kız yada erkek farketmez bence sonuçta ikiside sizin canınızdan bir parça.Önemli olan herşeyin güzel olması =)

6 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Aynen bence de :) Gece sevişine yarıldım bu ne be ahhaha

Mavi Bahçe dedi ki...

edacım eskiler neler yapıomuş böyle:)

LEMAN dedi ki...

yok anam yok yınede sansımızı deneyelım dedık uyguladık ama nafile allahın dediği olur saglıklı olsun yeter tabiki

Mavi Bahçe dedi ki...

lemanıniğnesinden haklısın canım Allah'ın dediği olur.herşeyden öncesi sağlıklı olması.Sevgiler

Şenay- Doğam dedi ki...

Allahım senın de soyledıgın gıbı... akıllı , huzurlu, saglıklı..Doğam gıbı :) bır kız daha nasıp etsın bana.. ınsallah :)

Mavi Bahçe dedi ki...

Amin canım inşallah