20 Eylül 2011 Salı

En Garip Doğum Hikayeleri

Farklı Babalara Sahip İkizler



Mia Washington’ın ikiz çocukları var ama fotoğrafta görünen baba bunlardan sadece 1 tanesinin biyolojik babası. Aslında bu çocuklar ikiz de değiller sadece aynı zamanda doğmuşlar. Ortak tarafları annelerinin ve doğumgünlerinin aynı olmasından ibaret.  Bu hikaye laboratuarlar’da karışan yanlış döl ve yumurtalardan kaynaklanan olaylar gibi gözükse de  Mia Washington ‘ın hikayesi biraz farklı gözüküyor. Washington , hamile kalmadan çok kısa bir süre önce kocası ile ilişkiye giriyor. Bundan çok kısa bir süre sonra Washington diğer kişiyle ilişkiye giriyor ve 2. Yumurta da bu şekilde döllenmiş oluyor. Bu durum bilimde çok çok ender rastalanabilen bir durum. Tıptaki adı da “Heteropaternal Superfecundation”. Yani hamileyken başka bir çocuğa daha hamile kalmak. Bu olayda diğer çocuk babaya hiç benzemediği için şüphelenilmiş ve durum da bu şekilde ortaya çıkmış. Daha sonra baba diğer çocuğu da evlet edinerek baba rolünü üstlenerek mutlu sona ulaşılmış.


Farklı Renklerde İkizler


Yine milyonda bir rastlanabilecek bir olay. Farklı ırklardan gelen çiftlerin melez çocuklara sahip olması çok sık rastlanan bir durum. Ancak bu olayda ikiz olan çocuklar birbirlerinden tamamen farklılar. Biri beyaz biri siyah olarak dünyaya gelen Miya ve Leah aynı biyolojik  anne babanın çocukları üstelik. Miya ve Leah Durrant 2008’in Aralık ayında dünyaya geldiler ve ablaları Hayleigh ve Lauren ise 7 yıl önce doğmuşlardı. Resimde solda oturan Mia her türlü genetiğini babası Dean Durrant’tan alırken  ( siyah gözlü, siyah tenli ve siyah saçlı); resmin sağında oturan Leah ise tıpkı annesi Alison Spooner gibi mavi gözlü ve açık tenli olarak dünyaya geldi. Resimdekiler de miniklerin ablası ve abisi oluyor.


En Büyük Anne



Rajo Devi, 2008 yılında tam 70 yaşında iken anne olarak dünya’nın en yaşlı annesi ünvanını aldı. Devi ve kocası 50 yıllık evlilik hayatlarında sayısız kere yaptıkları denemelerden hep başarısız sonuçlar almışlardı. Üstelik Devi 50li yaşların sonunda menozpoza girmiş ve tüm çocuk hayalleri de bu şekilde sona ermişti. Devi ve kocası bunlara rağmen pes etmemiş ve bir klinikte üreme programına katılmışlardı. 72 yaşındaki kocasından alınan spermle , başka bir donör sayesinden hamile kalan Devi, 6 aralık günü sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Söylediklerine göre genç 70likler aynı klinikte tekrar aynı programa katılarak bu sefer de bir erkek çocuğu dünyaya getirmek istiyorlarmış.

En Küçük Anne


Lina Medina 1939 yılında dünyaya getirdiği erkek çocuğuyla halen en küçük anne rekorunu elinde tutuyor. Lina anne olduğunda daha 5 yaşındaydı. Oğlu Gerardo anneannesini gerçek annesi, annesini ise ablası bilerek büyüdü. Gerardo 40 yaşında kemik erimesinden hayatını kaybetti.Ancak hiçbir bulgu bunun nedenini bu sıradışı doğuma bağlamadı. Rapora göre doğum sonrası  5 yaşındaki anne de oğlu da çok sağlıklıklıydılar .Lina,1972 yılında Gerardoyu doğurduktan tam 33 yıl sonra 2. Çocuğunu doğurdu. Bugüne kadar Gerardo’nun babası hakkında hiçbir bilgiye ulaşılamadı ve Lisa da bu bilgiyi vermeyi reddetti.

Tuvalette Doğan Bebek


Bu doğum hikayesi de oldukça ilginç gerçekten. Bhuri Kalbi, bebeğini Hindistan’a giden bir trenin tuvaletinde doğurmuş. Kalbi trende yolculuk ederken sadece 7 aylık hamileymiş ve tuvalet ziyaretinden bebeğiyle çıkacağından da habersizmiş kuşkusuz. Tuvalete giren Kalbi, tuvaletini yaptığı sırada bebeğini doğurduğunu anlayınca telaşa kapılmış. Haksız da değil aslında. Üstelik Hint trenlerinde tuvalet artıklarının direk olarak da yola bırakıldığını düşünürsek… Kalbi’nin bebeği hızla giden bir trenden pisliklerle birlikte aşağı düşmüş . Çok hızlı verilen bir alarmla istasyon yakınlarındaki görevliler tarafından bulunan bebek ise sağlıklı bir şekilde düştüğü yerde yatarken bulunmuş.

Ağaç Üstünde Doğum


Carolina Chirindza, bebeği Rositha’yı 2000 yılında bir ağacın üzerinde doğurmuş. Chirindza Mozambik’de yaşıyormuş. Sık rastalanan sel sularından korunmak ve timsahlardan kaçmak için bir ağacın üstüne çıkan Chirindza o ağacın üstünde aç ve susuz hatta hamile olarak 4 gün mahsur kalmış. Bebeği Rosithayı da 4. günü kendi kendine doğuran Chirindza, Afrikalı askerler tarafından bir helikopter ile kurtarılmış. Kayıtlara göre bunun dışında Papua Yeni Gine’den de 3 ayrı ağaç üstü doğum hikayesi bulunuyormuş. 

Dionne’nin Beşizleri


İsimleri sırayla Annette, Cecile, Emilie, Marie ve Yvonne ama onlar Dionne’nin beşizleri olarak biliniyorlar. Onlar şuana kadar kayıtlara geçen tek beşizler. Dionne’nin beşizleri 1934 yılında yoksul bir çift olan Kanadalı  Elzire ve Oliva Dionne’nin çocukları olarak dünyaya geldiler. Doğumlarından 9 ay sonra yoksulluk nedeniyle çocuklar ailelerinin elinden alındı ve yetiştirilme yurduna gönderildiler. Buarada çocuklar çok katı bir şekilde yetiştiriliyorlarmış. Bu çocuklara ilgi de büyükmüş. Bir çok kişi gelip çocuklarla iletişim kurmaksızın onları izleyebiliyormuş. Beşizler 9 yaşına bastıklarında ebeveynleri onları gözetim altında görmeye başlamış. Ancak çocuklar halen sanki bir akvaryumun içindeymiş gibi dışarıdan gelen insanlar tarafından izleniyormuş. Basının , insanların ilgisi de bitmek bilmiyormuş. Basında çıkan haberler bu ilginin çocuklara maddi anlamda bir dönüşünün olduğunu yazıyormuş. Oysa çocuklar böyle bir parayı hiçbirzaman görmediklerini savunuyorlarmış. Zaman içerisinde çocuklar travmalar geçirmeye başlamış. Psikolojileri bozulmuş. Şimdi geriye kalan 3 kız kardeş Montreal’de kendilerine ait bir yaşam sürüyorlar.

Hiç yorum yok: