19 Ekim 2009 Pazartesi

Etiketleri Okuyun,Katkı Maddelerini Tanıyın!

Bazen yağsız pişmiş tavuktan ya da şekersiz pudingden umduğunuzdan daha fazlasını alırsınız. Bunlar yediklerinizin içindeki katkı maddeleridir... Bazı insanlarda baş ağrısı, alerji hatta kalp çarpıntısını tetikleyen katkılar; bazen ölümcül sonuçlar da yaratır.
Eğer yediğiniz bir şeyin size dokunduğunu hissederseniz, içinde sülfit, aspartam ya da MSG (Monosodyum Glutamat) olup olmadığını kontrol edin.
MSG; yıllardır pek çok restoranda lezzet artırıcı olarak kullanılır ama nefes darlığı ve mide bulantısı yapabilir.
UYARI: Etiketleri kontrol edin ve içinde bu maddeler bulunan besinleri almayın. Hatta bundan böyle hiç katkı maddesi içermeyen besinler tüketin. Bu değişim daha genç kalmanızı da sağlar.

Hiç yorum yok: