30 Ekim 2009 Cuma

Doğada vakit geçirin!


12-18 aylık bebekler doğal yaşamı büyük bir ilgiyle seyreder...


Çocuklar yürümeye başladıkları andan itibaren sürekli dışarı çıkmak isterler. Ev ortamından sonra dış dünya ile tanışmak onları çok mutlu eder. Vaktiniz bol ve sabrınız çoksa uzun yürüyüşlere, park gezilerine çıkmaya hazır olun! Algılaması, çevreyi keşfetmesi için bu küçük gezintilerin faydası büyük. Bahçede ya da parkta oyun oynaması için ufak bahçe aletlerini yanınıza alın. Ne de olsa artık kovasını kendi başına taşıyabilecek yaşta.



Bu dönemde çocuğunuz doğa aşığı olur ve detaylara çok önem verir. Örneğin bahçenizin ortasında ilerleyen bir salyangoz dikkatini çekebilir, kedilere, köpeklere dokunmak ister, peşlerinden koşar.


Büyük şehirlerde yaşayan aileler için kırsal bölgelere gitmek büyük bir değişikliktir. Kendiniz için vakit bulamıyorsanız çocuğunuz için bu tarz değişiklikleri mutlaka denemelisiniz. Kırsal yerlere gidemiyorsanız hayvanat bahçesine gidebilirsiniz. Hatta çıkardığı sesleri beyinlerine kaydedip eve geldiğinde size onların seslerini çıkaracaktır.


Çocuklar yağmurlu havaları çok sever. Anlayacağınız yaz yağmurlarında kendinizi eve hapsetmenize gerek yok. Çizmelerini ve yağmurluğunu giydirin, bırakın yerdeki su birikintilerine basıp geçsin. Yağmurun sesiyle ıslanıp oynamak ona iyi gelecektir. Açık havada yürüyüş, kaydırağa binmek, top oynamak genellikle miniklerimizin bedenlerini yorar. Yorgun düşen minikler bu sayede geceleyin güzel bir uyku çeker

Kaynak

Hiç yorum yok: