17 Haziran 2009 Çarşamba

Doğum Çantasında Neler Olmalı?

• Bir anne adayının hastane çantasında olması gerekenler aşağıda sıralanmıştır. Ancak çantanızı hazırlarken doğum yapacağınız mevsime çok önem vermeli ona göre giysi koymalısınız. 

• Ayrıca doğum yapacağınız hastane ile görüşmeli sizin ve bebeğiniz için temin edecekleri şeyleri öğrenmelisiniz. Böylece çantanızı gereksiz, kullanmayacağınız eşyalarla doldurmuş olmazsınız.




Bebek için...

2 tane badi (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı ,patiği,başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
Bitmedi, bebek için bunları unutmayın!

3-4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu
2 tane önlük
2 tane yelek
2 adet patik
Göbek bağı
Saç fırçası
Burun temizleme aspiratörü
Biberon
Anne için...

2 adet gecelik
1 adet pijama
1 adet sabahlık
Altı kaymayan terlik
2 adet çorap
3-4 adet kilot
1-2 adet atlet
2 adet emzirme sütyeni
Hırka ya da şal
Koyu renk havlu
Hijyenik ped
Göğüs pedi
Annenin ihtiyaç listesi de en az bebeğin ki kadar kabarık

Göğüs kalkanı
Göğüs ucu için krem
Göğüs pompasi
Tarak
Diş macunu-diş fırçası
Şampuan
Sabun
Toka, parfüm, makyaj malzemeleri
Kulak pamuğu
Kağıt, kalem
Genel gerekli malzemeler
Fotoğraf makinesi veya kamera
Telefonlar ve şarj aletleri
Yedek piller
Kolonya, ıslak mendil
Kağıt havlu
Kitap, dergi v.s.
Çikolata

1 yorum:

Esra dedi ki...

Bir ürün tavsiyesinde bulunarak listeye katkıda bulunmak istiyorum.

Doğumdan sonraki ilk dakikalardan itibaren hatta bazı durumlarda doğumdan önce bile annelerin göğüslerinden sızıp giden sütlerden giysileri korumak için gerekli olan göğüs pedlerinin bir adım ötesinde olan bir ürün daha var.

Emziren anneler bilirler, emzirecekler de yakında öğrenirler emzirilmeyen diğer göğüsten de süt akıntısı olur. Hatta ilk zamanlarda fışkırarak çıkış olur.Sonra bu hız yavaşlayarak azalır.


Her yönden zengin ve çok değerli olan kolostrum dahil akan her bir damla anne sütünü korumanın artık mümkün olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü Milkies Milk-Saver adlı bir ürün Türkiye'ye geldi.

Amerikalı bebek hemşireleri tarafından yaratılan Milk-Saver'ın kullanımı çok kolaydır.
Emzirilmeyen taraftaki sütyenin içine emzirmeye başlamadan önce ürün yerleştirilir. Milk-Saver,göğüsten serbestçe sızıp akan sütü saklayacaktır. Aynı biberonlar gibi bulaşık makinesinde yıkanabilir,hijyen amacıyla suda kaynatılabilir.Uzun ömürlü,dayanıklı ve ekonomiktir.

Göğüste emzirmekten oluşmuş yaraları bulunan hanımların meme uçlarının kuru kalmasına olanak tanımayan dolayısıyla iyileşme sürecini geciktiren göğüs pedleri yerine bu dönemde Milk-Saver kullanarak iyileşme süreci hızlandırılabilir.

Bunlar gibi anneleri emzirmeye teşvik etmek ve bu güzel süreci kolaylaştırmak için birçok yararı vardır.İşe başlayınca doğal olarak annelerin sütlerinde azalma görülmektedir.Pompalarla sağılan sütler saklanıp sonra bebeğe verilmektedir.Bu eşsiz ürün sayesinde hiç zahmetsiz anneler sütlerini depolayabilir,aksi halde göğüs pedleriyle atılıp gidecek olan extra süte sahip olurlar ve işe döndüklerinde yada emziremeyecekleri zamanlarda depolanmış olan sütlerinden kullanabilirler.

Sevgiler,
Esra