12 Nisan 2009 Pazar

İngiliz çocuk giyim devi Adams, Türk şirketi oluyor!

MOL mağazasıyla adından söz ettiren Kuşam Tekstil, İngilizlerin çocuk giyim zinciri Adams`ın peşinde


Wenice markasıyla çocuk hazır giyimi üreten Kuşam Tekstil, bu sıralar hayli hareketli. 78 firmayı bir araya getirerek bir ay önce MOL ismiyle yeni bir mağazacılık konseptine start veren Kuşam Tekstil, şimdi de uluslar arası bir dev zincir mağazayı satın alma hazırlığında. Wenice, operasyonun tamamlanması ile küresel krize fırsata dönüştüren ilk Türk firması olacak.



Kuşam`ın göz diktiği bu perakende şirketi, İngiliz çocuk giyim zinciri Adamskids. Şirketin, hem perakende mağazaları hem de isim hakkı için bir süredir Adams`la görüşme halinde olduğu, anlaşmanın sonuçlanma aşamasına geldiği belirtiliyor.


2008`de yüzde 25 büyüyen Adamskids`in yıllık cirosu yaklaşık 500 milyon sterlin (1,2 milyar TL.) Adams`la görüşme halinde olduklarını doğrulayan Kuşam Tekstil`in yöneticileri, İngiliz firmaya teklifte bulunduklarını ve görüşmelerin sonuçlanma aşamasında olduğunu açıkladı. Ancak Wenice yöneticileri rakam konusunda bir açıklama yapmadı.


300 MAĞAZALI DEV


Dünya genelinde 600`e yakın dağıtım kanalı bulunan Adams, özellikle kendi ülkesi İngiltere`de çok güçlü. İrlanda ve İskoçya`da çok sayıda mağazası var. Ayrıca Arap ülkelerinde geniş mağaza ağına sahip. Suudi Arabistan, BAE, Katar, Bahreyn gibi kişi başına milli gelirin yüksek olduğu ülkelerde oturmuş bir marka. Aslında Wenice`nin de perakende zinciri açısından Adams`tan kalır tarafı yok. Halen 46 ülkede tam 378 mağazası var. Perakende ağı bakımından Wenice`nin Adams`tan farkı Arap ülkelerinde henüz mağazalarının olmaması. Wenice daha çok eski Doğu Bloku ülkelerinde güçlü.


ÜRETİM TÜRKİYE`DE YAPILACAK


Kuşam Tekstil, perakende sektörüne yaptığı yatırımların yanı sıra özellikle sosyal sorumluluk projelerine de ciddi oranda kaynak ayıran bir şirket. Wenice`i dünya markası yapmak amacıyla yürütülen bu projeler, İngilizlerin de dikkatinden kaçmamış. Öyle ki görüşmelerin olumlu seyretmesinde bu projelerde etkili olmuş.


Her yıl milyonlarca adet ürün satan Adams, üretimini daha çok Uzakdoğu`da yaptırıyor. Gerçi Türkiye`den de bir miktar alımı var. Ancak pastanın büyük dilimine Uzakdoğuluyu firmalar sahip. Kuşam Tekstil`in bu markayı satın alması durumunda üretimin tamamı Türkiye`de yapılacak. Çünkü Kuşam Tekstil, Türkiye`de üretimi destekleyen politikasıyla ön planda. Niteüim Wenice markası için ürettiği ürünlerin tümü `Made in Turkey` etiketli. Yani Adams`ın satın alınması, çocuk giyimi üreten Türk hazır giyim firmaları için de yeni bir avantaj demek.


Bu arada Adams`ın satın alınması halinde bile Wenice`nin perakende yatırımlarının etkilenmeyeceğini belirtelim. Kuşam Tekstil yetkilisine göre, Wenice kendi yoluna devam edecek. Ancak Wenice mağazalarında Adams, Adams mağazalarında Wenice markalı ürünler satılabilecek.

2 yorum:

havvanur dedi ki...

wenice şirinevler şubesi çok takıldıgım magazadır hilal hanımın markası olur kendilerii:))

Mavi Bahçe dedi ki...

havanurcum hilalcim çok zevkli desene:)