16 Nisan 2009 Perşembe

Wenice Kenya`da 20 mağaza açmak için anlaşma yaptı

Çocuk giyim markası Wenice, Kenyalı Deacons firmasından 2 milyon dolarlık sipariş aldı. Firma, Kenya`da 20 Wenice mağazası açmak için de anlaşma yaptı.


Çocuk giyim markası Wenice, Kenyalı Deacons firmasından 2 milyon dolarlık sipariş aldı. Firma, Kenya`da 20 Wenice mağazası açmak için de anlaşma yaptı.



CUMHURBAŞKANI Gül`ün Kenya ziyareti meyvelerini vermeye başladı. Çocuk giyim markası Wenice İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, Kenyalı Deacons firmasının kendilerine 2 milyon dolarlık sipariş verdiğini ve Kenya`da 20 Wenice mağazası açmak üzere el sıkıştıklarını bildirdi. Özdemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün Kenya`ya ziyaretiyle, Türkiye ile işbirliği yapma fikrinin geliştiğini kaydetti. Deacons yetkililerinin kendileriyle iletişime geçtiğini ve 2009-2010 yılı için 2 milyon dolarlık anlaşma imzaladıklarını bildiren Özdemir, Kenya ve bölgedeki ülkelerden alım grubunun gelmesinin, sektör açısından önemli olduğunu vurguladı. Özdemir, grubun, MOL mağazacılık konusunda franchise için işbirliği yapmak üzere başvuracağını kaydederek `Kenya ve çevresindeki ülkeler de Türkiye`yi moda ve hazır giyim anlamında destekleyebileceklerini söylediler` dedi.


YENİ PAZARLAR BULDUK

GRUBUN, uzun vadeli stratejik işbirliği istediğini vurgulayan Özdemir, şunları söyledi: `Firma, o bölgenin ciddi anlamda yeni ürüne ihtiyaç olduğunu belirtti. Biz de, bunun üzerine yatırımı gittikçe artırıyoruz. Şu anda gelen siparişlere baktığımız zaman, yeni pazarlardan bu yıl aldığımız sipariş oranı yüzde 100`e yakın arttı. Yeni pazar dediğimiz, Afrika ülkeleri, Güney Amerika ve Hindistan`dan bir grup da bize başvurdu.` Türkiye`ye sempati duyulduğunu belirten Oktay Özdemir `Türkiye`ye çok pozitif bakılıyor. Wenice olarak bu adımı attıktan sonra, kendileri, diğer Türk şirketlerine, özellikle hazır giyim üreticilerine, bu bölgeye yatırım yapmak isteyenlere kendileri destek olacaklarını söylediler` diye konuştu. AA


Nisan ayından sonra müthiş sipariş olacak


OKTAY Özdemir, somut bir işbirliği yaptıklarına işaret ederek, bu tip dış açılımların Türk sanayicisinin önünü açtığını ve yeni pazarlarda önemli fırsatlar olduğunu kaydetti. Özdemir, nisan ayından sonra hazır giyimde `müthiş` siparişler olacağını dile getirerek `Kimse motivasyonsuzluğa kapılmasın çünkü şu anda görünen o. İnsanların ellerindeki stoklar bitiyor, Uzakdoğu`da çok büyük bir kriz var ve biz bunu şu anda net olarak görüyoruz, yaşıyoruz` diye konuştu.

Hiç yorum yok: