14 Kasım 2008 Cuma

Önemli Bir Konu

Hastalık konularına özellikle dikkat etmeliyiz.Erken yaşta konulan teşhislerle bebeğimizin yaşamını kurtarabiliriz.
Akdeniz anemisi önemli bir hastalık.Yazıda da belirttiğim gibi kansızlıkla ortaya çıkıyor.Ben de bu hastalığın taşıyıcısı olduğum için sizinle paylaşmak istedim.Bende de sürekli kansızlık baş gösteriyordu.Halsizlik görülüyordu onca doktora gitmeme rağmen daha geçen sene akdeniz anemisi taşıyıcısı olduğum ortaya çıktı.
Taşıyıcılar bir sorun yaşamıyor.Ama ölene kadar bu devam ediyor taşıyıcılığın tedavisi yok aslında bir zararıda yok halsizlikten başka.Kan değerim fazla yükselmiyor,hep aynı seviyede gidiyor 10 civarında.
Taşıyıcıların ilerde çocuklarının talesemi hastası olmaması için evleneceği kişininde akdeniz anemisi taşıyıcısı olmaması gerekiyor.Bu konu hep aklımdadır.Evlenmeyi düşününce evleneceğim insana ilk bu testi yaptırıcam.
Kendimden çok ileride doğacak çocuklarımın sağlığı için.yoksa anne ve baba ikiside taşıyıcı ise çocuğun akdeniz anemisi hastası olarak doğması olasığı daha fazla.Bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim.Çocuklarınızda kansızlık çıkarsa ve devam ederse bu konunun arkasını bırakmamanızı öneririm.Çünkü Minik Meleklerimiz bu hayatta ki en önemli varlıklarınmız.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Valla siz anne blogcular sayesinde anneliğe hazırlanıyorum canım.

Mavi Bahçe dedi ki...

Saolasın canım benim.Öyle ama naparsak yapalım herşeyde ilk öncelik bebeklerin oluo evli olsakta olmasakta.Evli olmasam da daha doğmamış çocuklarımı düşünüyorum hep.

ASLI dedi ki...

o zaman yaşasın anne ve doğuştan anaç blogcular..:D Ben daha hazırlanmak için zaman tanıyorum kndime ama hazırlanan arkadaşlarıma seni öneriyorum ..:D bnde hep merak ediyorum bir gün sahip olacağım (inşllh) bebişi sevgiler cnm

Mavi Bahçe dedi ki...

saolasın canım.eminimki çok iyi bir anne olacaksın.allah ım hayırlı evlatlar nasip etsin sana ve diğer anne olmaya hazırlanan blogculara