14 Mayıs 2009 Perşembe

Yeni alternatif: Botanik Turları

Antalya'da, yeni alternatif turizm seçeneği "Botanik" turları oldu. Botanik meraklısı turistler de, Antalya'nın zengin bitki örtüsüne hayran kaldı.

Ülkemizin çeşitli turizm alternatiflerinden biri olan "Botanik" turları, yurt dışından her yıl binlerce kişiyi Antalya'ya çekiyor.

Botanik meraklısı turistler, zengin endemik bitkilerini yerinde görmenin heyecanını yaşıyor. Rehberler eşliğinde bir haftalık turla Almanya'dan gelen yaşları 45 ile 72 arasında değişen botanik sevdalısı 17 Alman, Ulupınar Botanik Restaurant'ta incelemelerde bulundu. Ulupınar'ın eşsiz doğasına hayran kalan Alman botanikçiler, bölgedeki ağaçları sayıp çiçeklerini inceleyip bol bol fotoğraf çekti.

Orkideleri hayranlıkla izleyen Alman grup Ulupınar'ın doğasına da imrendi. Bir haftadır Alman gruba eşlik eden Rehber Mehmet Taş, özellikle baharın gelmesi ile ortalığın yeşillenmesi, çeşitli bitkilerin ortaya çıkmasının turistleri oldukça heyecanlandırdığını belirterek "Kayseri'de başlayan turumuz genellikle birçok güzergahta yürüyerek devam etti. Kayseri'den, Ihlara vadisi, Kapadokya derken Antalya'ya geldik. Termessos bölge gezisinin ardından turu Ulupınar'da Botanik Restaurant'ta tamamladık. Ulupınar'ın geniş alanda kurulu bulunan Botanik Restaurant'ın orkideleri onları çok büyüledi. Bir daha gelmek istediklerini defalarca ilettiler." dedi. Alman Grubu adına bir açıklama yapan Botanik Uzmanı Dr. Ulrice ise, Türkiye'nin botanik zengini ender ülkelerden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Burayı keşfetmek ve bu güzellikleri yerinde görmek çok heyecan verici. Özellikle Ulupınar çok farklı ve doğal yapısı ve orkideleri ile bizleri çok etkiledi. Botanik restaurantta bizlere verilen hizmeti hiç unutmayacağız."



6 yorum:

VİRGO dedi ki...

hayırlı cumalar ...
sevgi ve saygılarımla ...

Esin dedi ki...

Antalyaya gelince bende bir denim:)

Mavi Bahçe dedi ki...

Virgo;
Sanada hayırlı cumalar canım

Mavi Bahçe dedi ki...

esincim kaçırma derim çok güzel bir yer ağaçların arasında sular akıyor yemek yemek için yerler var.Beklerim:)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Insallah o parka bir gun gitme sansim olur... Bunu duymak beni nasil mutlu etti bir bilsen, ulkem de boiyle koselerin varligini ogrenmek buyuk bir gurur kaynagi :)) Guzel bir hafta sonu olsun canim benim :))

Mavi Bahçe dedi ki...

Canım benim inşallah gitmek nasip olur.Sen gel buraya ben götürürüm seni.Sanada güzel hafta sonları canım.Sevgiler